Ca 30 stk
100 g smør
5dl melk
50g fersk gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
13 dl hvetemel
FYLL
150 g smør(kan sløyfast)
1dl sukker
2ss kanel
2ts vaniljesukker
2-3 epler
1 egg
perlesukker
Smelt smøret i ein kjele,tilsett melka og varm den til 37 grader.Smuldre gjæra i ein bakebolle og bland den ut med deigveska.Tilsett det tørre.Kna til ei smidig deig.Hev i 30 min.
Rør saman ingrediensene til fyllet,untatt eplene.Skrell dei og skjer opp i terningar.
Del deiga i to og kjevl ut til to rektangel.Smør på fyllet.
Strø over epla på halve deiga og brett den dobbelt.Skjær lengdene i 3cm brede stykker,del den på midten,men la den holde sammen øverst.Snurr den til ein "knute".
Etterhev i 30 min.Visp egg sammen og pensle "knutane" og strø over perlesukker.
Steikast midt i ovnen ved 225 grader i ca 8-10 min..
Eg droppa smøret(prinsessenykker i heimen!)
Skar opp epla i terningar og hadde dei i ein brødpose ilag med kanel og sukker(eg brukte brunsukker:) Rista godt.
Droppa smøret..Strødde vaniljesukkeret over epla!
Har også imellom heving,amming og"jakt" etter lykkeliten(som for tida har eit ekstremt tempo:)som sin mor!hehe:) vore ute i hagen å plukka bjørkagreiner!
Fekk laga eit hjerte!Å måtte sjølvsagt gå tom for streng..
Det er alltid fristande å flytte på pynt når eg har kjøkken/husmorstjeneste:)
Å som vanleg har eg fått god hjelp frå min lykkeliten:)
Desse eple"knutane"var fantastisk gode:)
ANBEFALAST:)
Så gode de epleknutene høres ut. Alt med epler i er kjempegodt synes jeg.
SvarSlettjeg har laget verdensbeste til helga. den er en suksess her i huset.
Så nydelig bord du har med masse fint pynt.
Er det ikke rart hvordan ting flytter plass?:))
Ha ei fin helg
Klem Synnøve
Takk!!! Jeg har vært på jakt etter oppskrift men visste ikke hva de heter. Nå skal jeg bake dem i morgen:)
SvarSlettNam.. Dissa såg gode ut.. Må prøvast:)Flott hjerte du laga:)
SvarSlettHa ei fin helg
Klem Nina
Nam! De der så virkelig nydelige ut!! Jeg elsker ting med epler i så disse må utforskes nærmere:D
SvarSlettEpleknutane va heilt fantastisk gode. Ej laga en heil porsjon på underkant av 30 stk( mine vart litt store..) og ALLE va vekk på et blunk:) Perfekte å stelle i stand til et aldri so lite søndagsbesøk:)
SvarSlettKjekt å følge med bloggen din!
Viste til bloggen din på min egen blogg:)
Ha en fortsatt fin søndagskveld:)
Ina <3