Fleire ville ha oppskrift på
gulrot cupcakes og sjokoladekaka.
Her kjem dei!
Gulrot cupcakes
♥
Røre:
1 dl kvitt sukker
1 dl brunt sukker
200 gram margarin
2 egg
1/2 ts salt
2 ts kanel
2 ts bakepulver
2 dl mjølk
6 1/2 dl kveitemjøl
2 1/2 dl valnøter (valfritt)
2 gulrøter, raspa
♥
Frosting:
350 gram philadelphiaost
200 gram margarin
500 gram melis
3 ss vaniljesukker
*Rør margarin og sukker luftig.
*I ein anna bolle blandar du saman kveitemjøl, kanel, salt og bakepulver.
*Tilset egga, eit om gongen.
Visp godt mellom kvar gong.
Hell mjølka i margarin- og sukkerkremen vekselsvis med mjøl og eggeblandinga.
*Rasp gulrøter og hakk avlnøter i små bitar.
*Fyll cupcakeformene 2/3 fulle.
*Steik midt i omnen i 15-20 min.
*Ta dei ut av omnen og avkjøl dei i muffinsbrettet i ca 5 min.
Sett cupcakeane på ei rist til avkjøling.
Frosting:
*Visp saman margarin, ost, melis og vaniljesukker.
*Visp alt i 3-4 min på middels hastigheit.
Pynt etter ♥ lyst og nyt!
(Skikkeleg)sjokoladekake!
♥
Botn:
110 g smør
275 sukker
2 egg
150 g kveitemjøl
5 ss kakao
1/2 ts natron
1 1/2 dl rømme
Sjokoladekrem:
1 dl sterk kaffe
200 g smør
1/2 ts vaniljeessens
3 ss kakao
500 g melis
*Pisk smør og sukker kvitt og luftig.
*Pisk inn egga, eit om gongen.
*Tilset alle dei tørre ingrediensane.
*Pisk inn rømma til slutt.
*Hell røra over i ei godt smurd springform.
*Steikast midt i omnen ved 170 grader
i ca 40 min.
Avkjøl botnen og skjer den i fire delar.
Eg dobbla oppsrifta pga
at eg ønskte ei ekstra høg kake!
*Lag sterk og varm kaffe.
*Legg smøret i ein miksmaster og pisk det forsiktig saman med varm kaffe og vaniljeessens.
*Tilset kakao og melis, pisk saman til ein jevn, glatt og halvstiv krem.
*Legg lagvis botn og krem og pynt etter ønske!
♥
Kaka blir betre og betre etter
å ha "sett seg" i nokre dagar.
Saftig og god!
♥
I skrivande stund står
nonstop-cupcakes i omnen.
(Fjortisparty i morgonkveld)
Då kan du sette i gong å bake!
Det er GØY..
☺
God søndag!
♥